Testiranje dodataka ishrani – Avakus preporuke

Testiranje dodataka ishrani je metoda pomoću koje je moguće predvideti koji Dodatak ishrani najviše odgovara vašem organizmu i najefikasnije doprinosi poboljšnju vašeg zdravlja!

Ovim testiranjem se može predvideti kako će neki dodatak ishrani (suplement) delovati i imati efekat na vaš organizam i pre njegove primene.

Testiranjem dodataka ishrani (suplemenata) odredjuje se individualna – ciljana fitoterapija.

Šta je individualna – ciljana fitoterapija?

Zahvaljujući  Elektropunkturnoj  dijagnostici efekat fitoterapije moguće je predvideti i pre nego što je popijete! Ovo je omogućeno otkrićem fenomena rezonanse, tj. merenjem električnog potencijala u bioaktivnim (akupunkturnim) tačkama.

Vrhunsko otkriće dr Voll-a je medikamentozni test. Njime se može ustanoviti kako će neki Dodatak ishrani delovati na organizam pre njegove primene.

Dr Voll je otkrio mogućnost testiranja fitoterapije (Bioaktivni dodaci ishrani, Čajevi, Biljke, Lekovi, Tinkture, Melemi, …) pre unošenja u organizam.

Testiranjem se odredjuje individualna – ciljana fitoterapija. Veoma se često dešava da Bio-dodatak koji „treba da deluje“ ne deluje. Ako se Bio-dodatak testira = terapija je efikasna. Ako se Bio-dodatak ne testira = često ne deluje. Bolje je piti jedan odgovarajući Bio-dodatak, nego pet neproverenih s nejasnom prognostičkom efikasnošcu.

Neophodno je testirati optimalnu dozu Bio-dodataka. Optimalna doza je maksimalno dozvoljena doza koja normalizuje rad organizma, bez neželjenih dejstava. Primenom optimalne doze efekat nastaje maksimalno brzo.

U akutnim slučajevima deluje za 3 do 5 dana, a u hroničnim slučajevima (u zavisnosti od zdravstvenog stanja) poboljšanje se oseća najdalje za mesec dana.

Kada je Bio-dodatak „odradio“ posao – neophodno je da se zameni za sledeći, koji odgovara novom, poboljšanom stanju organizma. Na ovaj način možemo da kombinujemo Bio-dodatke najrazličitijeg delovanja ne plašeći se negativnih interakcija.

Upravo kompleksno delovanje Bio-dodataka omogućuje postizanje maksimalnog terapijskog efekta.