Uripurin

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE 

Pozovite +381 61 13 56 366

 ili pošaljite mejl na avakusrsonline@gmail.com

Category: Tag:

Description

Uripurin

 

Uripurin je aktivni kompleks za korekciju metabolizma purina i smanjenje nivoa mokraćne kiseline u krvi.

Uripurin sadrži selektivni sorbent UDek, koji je sposoban da selektivno ukloni višak mokraćne kiseline kroz creva. Za suzbijanje upale, dodatak ishrani uključuje ekstrakt bosvelije, a izvor prirodnih dijetetskih vlakana je Instantgam – arapska guma. Mirisni ekstrakt Martinije (đavolja kandža) – analgetik, pokazuje antiinflamatorno i sedativno dejstvo.

Stvaranje mokraćne kiseline javlja se uglavnom u jetri i crevima. Mokraćna kiselina je krajnji proizvod metabolizma purina i izlučuje se iz organizma urinom iu malim količinama kroz creva. Kada je katabolizam purina poremećen, javlja se hiperurikemija, protiv koje se razvija giht – bolest u kojoj se mokraćna kiselina i njene soli (urati), zbog loše rastvorljivosti u obliku kristala, talože u zglobnoj hrskavici, ligamentima i mekim tkivima sa formiranjem. gihtnih čvorova (tofi), koji izazivaju upalu zglobova i kamenje u bubregu.

Uripurin sadrži selektivni sorbent UDek, koji je sposoban da selektivno ukloni višak mokraćne kiseline kroz creva. Inertan je prema drugim supstancama i ima visok afinitet samo za molekule mokraćne kiseline.

Kristali mokraćne kiseline, taloženi u tkivima, dovode do oštećenja i upale. Za borbu protiv upale, dodatak ishrani uključuje ekstrakt bosvelije, prirodni antiinflamatorni agens. Ovaj ekstrakt se odavno etablirao kao efikasan lek, posebno za upalne bolesti zglobova različite etiologije.

Izvor prirodnih dijetetskih vlakana u Uripurinu je Instantgam – arapska guma. Proizvod poboljšava pokretljivost creva, normalizuje mikrofloru, promoviše detoksikaciju, što povoljno utiče na metabolizam purina.

Ekstrakt mirisnog martinija (đavolje kandže) u leku pruža analgeziju i pokazuje antiinflamatorno i sedativno dejstvo. Olakšava osteohondrozo kičme, deformišući osteoartritis, značajno smanjuje otok, uklanja mokraćnu kiselinu i holesterol.

Sastojci uključeni u sastav doprinose:

povećanje rastvorljivosti soli mokraćne kiseline u tkivima;
adsorpcija i uklanjanje viška količine soli mokraćne kiseline;
razvoj antiinflamatornog efekta;
smanjenje sindroma bola

Prednosti:

UDek – visok kapacitet sorpcije u poređenju sa mokraćnom kiselinom;
selektivno delovanje proizvoda – nema neželjenih efekata;
sinergijski efekat: jedna komponenta kompleksa pojačava drugu.

Sastojci:

Ekstrakt korena đavolje kandže (martinija), ekstrakt bosvelije, UDex, Instantgam.

UDek je selektivni sorbent sposoban da selektivno ukloni višak mokraćne kiseline kroz creva. Inertan je prema drugim supstancama i ima visok afinitet samo za molekule mokraćne kiseline. Ne apsorbuje se u crevima i ne metaboliše se crevnom mikroflorom i gastrointestinalnim enzimima. Ne ulazi u krv, limfni tok i tkiva, nema sistemski efekat. Potpuno se izlučuje fecesom.

Mirisni martini (Harpagophitum prostrata) je biljka koja je zbog krupnog kukastog ploda dobila naziv „đavolja kandža“. U narodnoj medicini koristio se za razne bolesti, pre svega za giht i reumu, brzo otklanjajući bolove u zglobovima.

Kliničke studije pokazuju da ekstrakt Martinia odorata:

kod osteoartritisa smanjio je intenzitet bola u proseku za 25-50%;
povećana pokretljivost zglobova za približno 35-50%;
kod lumbalnog bola smanjio je intenzitet za 40-50%, bol je potpuno nestao kod 2,5-20% pacijenata;
bio efikasan kod generalizovanih i lokalizovanih oblika fibromialgije.
Uzimanje ekstrakta Martinia odorata za bilo koju vrstu mišićno-skeletnog bola dovelo je do toga da je oko 60% pacijenata smanjilo ili potpuno prekinulo NSAIL i steroidne antiinflamatorne lekove.

Ekstrakt bosvelije štiti unutrašnji crevni epitel od oštećenja, smanjuje nivoe glukoze, holesterola, triglicerida, uree i kreatinina, smanjuje brzinu progresije i poboljšava prognozu oboljenja centralnog nervnog sistema (Alchajmerova bolest, Parkinsonova bolest, kognitivni poremećaji) , poboljšava pamćenje i sposobnost učenja; ima pozitivan efekat na plodnost muškaraca (povećava pokretljivost spermatozoida); ublažava ekcem i psorijazu, uklanja upale i iritacije, poboljšava elastičnost kože, sprečava fotostarenje, uklanja fine bore; Uzimanje bosvelije za bolesti zglobova i kičme može značajno smanjiti dozu NSAIL.

Klinička ispitivanja su pokazala da je uzimanje bosvelije tokom 3 meseca bilo efikasno u smanjenju otoka i bolova kod pacijenata sa reumatoidnim artritisom.

Instantgam – arapska guma – je visokokvalitetna prirodna guma bagrema. Njegov hemijski sastav je složena mešavina polisaharida i glikoproteina. Arabika guma je rastvorljivo dijetetsko vlakno koje se ne apsorbuje u ljudskom gastrointestinalnom traktu, već se fermentiše u debelom crevu pod uticajem mikroorganizama u niz kratkolančanih masnih kiselina.

Promoviše rast i reprodukciju korisne crevne mikrobiote.

Bagremova guma nije alergena. Uklanja soli teških metala i radionuklide iz tela. Pomaže u smanjenju nivoa glukoze i holesterola, LDL i triglicerida, čime podstiče gubitak težine. Ima svojstvo da produžava proces varenja, što znači da osećaj sitosti ostaje dugo vremena. Poboljšava apsorpciju kalcijuma iz gastrointestinalnog trakta. Poboljšava imunološku funkciju tela modulacijom oslobađanja određenih medijatora upale. Ima zaštitni efekat na creva od štetnog dejstva NSAIL.

Preporuke za upotrebu:

Odrasli, 1 kapsula 4 puta dnevno uz obrok. Trajanje tretmana je 1 mesec.

Pakovanje: 60 kapsula

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Sve proizvode sa sajta www.Avakus.Rs možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode  sa sajta www.Avakus.Rs možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas +381 61 13 56 366

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Uripurin”