Radioestezija – Avakus zaštita zdravlja

Radioestezija znači osetljivost zračenja, sposobnost registrovanja izvanredno finih impulsa, frekvencije i njihovo tumačenje uz određenu metodologiju.

Zračenje zemlje može uticati na zdravlje, stoga je zaštita od zračenja primarna. Nevidljiva zračenja imaju veliki uticaj na zdravlje, odnosno bolesti čoveka. Radioestezija primarno obuhvata geopatogeno zračenje. Radioestezist traži podzemne vode, Hartmanovo zračenje i Curryeve mreže zračenja. Ta zračenja uzrokuju hronične bolesti, autoimune bolesti i oboljenja od raka, a to su nevidljivi uzroci.

Kada se pitate zašto, kako i na koji način je došlo do zdravstvenih tegoba, te zašto često različite metode lečenja nisu efikasne i bolest se vraća, a čak i pogoršava, odgovor vam može  dati radioestezista.

Laički, ljudi misle da Radioestezija obuhvata samo probleme sa spavanjem – nesanice. To je mnogo više od toga! Često je to osnova za dobro zdravlje, kao i za zaštitu od bolesti. Često, jedino radioestezijsko merenje zračenja u stanu i kancelariji otkrije “nepoznat  uzrok” različitih bolesti.

Kakva sve štetna zračenja postoje?

Iz zemlјe nam dolaze: zračenja podzemnih vodenih tokova, od ruda i minerala, geološki rasedi, zračenja nastala raspadanjem organske materije kao što su groblјa i močvare… Zatim imamo i kosmička zračenja koja u susretu sa gravitacijom i magnetnim polјem zemlјe formiraju mreže – najpoznatije su Hartmanova, Kerijeva i Šnajderova. Tom spisku štetnih zračenja trebalo bi dodati i tehničko zračenje: to je ono što emituju silni električni uređaji kojima smo okruženi, mikrotalasne rerne, mobilna telefonija i WiFi (bežične mreže)

Na koji način ova zračenja utiču na čoveka?

Ukoliko su mesta na kojim dugo boravimo (krevet, radno mesto), opterećena takvim štetnim uticajima, duži boravak na ovim mestima, vremenom se može negativno odraziti na zdravlјe. Štetna zračenja možemo još objasniti i kao uticaje koji ne dozvolјavaju ili remete dotok zemalјskog magnetizma do naših ćelija, zato su nazvana geopatogena zračenja. Duža izloženost organizma uticaju geopatogenih zračenja, može da izazove ozbilјan poremećaj elektromagnetnog polјa, što dovodi do poremećaja elektromagnetnog svojstva krvi.

Na koji način podzemni tokovi utiču na lošiji kvalitet života?

Podzemni vodeni tokovi svojim kretanjem kroz različite strukture slojeva tla emituju niskofrekventna zračenja. Vremenom dolazi do različitih simptoma i posledica, jer telo sa takvim energijama ne može da se izbori. Ukoliko vam san ne ide na oči, budite se noću, imate ružne snove, nemirne noge (trnci), umorni ste i razdražlјivi nakon sna moguće je da spavate na podzemnoj vodi. Spavanje godinama na takvom mestu obično dovodi da kod žena stradaju materica, jajnici i bešika, a kod muškaraca najčešće prostata i debelo crevo. Kombinacija različitih zračenja na istom mestu (podzemne vode, Currijevi iHartmanovi čvorovi i elektromagnetno zračenje) brže dovodi do promena na nivou ćelija i do narušavanja zdravlјa, pa su to mesta sa kojih se što pre treba izmestiti.

Kako zračenje mobilnih telefona utiče na zdravlje?

Što su telefoni pametniji, odnosno tehnološki savršeniji, to je uticaj pogubniji… Najpoznatiji je termalni uticaj – zagrevanja moždanih ćelija i njihova oštećenja prilikom dugotrajne upotrebe. Navodi se podatak da 1 minut razgovora mobilnim telefonom ima potpuno isti efekat na naš organizam kao i jedno rendgensko snimanje pluća. Razne su posledice: zamor, glavobolјa, smanjenje koncentracije, hiperaktivnost kod dece, nesanica… Na žalost, veliki porast raznih tumora dovodi se u vezu sa ovom vrstom zračenja. Zato treba biti obazriv, ne možemo da ih izbegnemo, ali ne bi trebalo da dugo ćaskamo i možemo da koristimo slušalice kada razgovaramo telefonom.

Gde bismo trebali da spavamo?

Krevet bi trebalo prvenstveno da je na mestu gde nema štetnih zračenja i da je izrađen od prirodnih materijala, kao i postelјina. Ukoliko u blizini imate utičnicu, produžni kabel ili neki uređaj na struju, sve to zbirno utiče na vaše telo i samim tim izostaje prirodna regeneracija koju san treba da obezbedi.

Da li je bitan pravac i smer ležaja, kada spavamo?

Naravno, prirodno je za nas, da spavamo glavom prema severu, noge prema jugu, jer smo u pravcu u kojem se kreće magnetno polјe, tada je kompletna cirkulacija u telu bolјa, bolјe se regenerišemo i odmaramo tokom sna.

Koliko nam boravak u prirodi pomaže?

Trebalo bi da više vremena provodimo u prirodi, da šetamo bosi, da bismo pomogli telu da se magnetizuje na prirodan način. Naime otkada živimo „na betonu” i zatvorenom prostoru, naši eritrociti, koji su kao krofnice koje u sredini nose kiseonik, u tim uslovima se sleplјuju – pa je manje kiseonika koje nose. Međutim, kada smo u kontaktu sa magnetnim polјem zemlјe, oni se razdvajaju i naše telo time dobija mnogo više kiseonika koji mu je neophodan za normalno funkcionisanje.

Pošto nije moguće izbeći moderne tehnologije, kako preduprediti posledice?

Prvenstveno je potrebno shvatiti da smo mi ti koji možemo sami sebi pomoći tako što na vreme možemo otkriti loše uticaje i preduzeti nešto. Uvek možete pozvati radioestezistu u pomoć, međutim, pred spavanje možete isklјučiti iz utičnice sve uređaje koji su vam u blizini kreveta i tako pomoći sebi da se bolјe odmorite. Ukoliko spavate loše, a niste u mogućnosti da se premestite, okrenite glavu na suprotnu stranu, okružite se prirodnim materijalima, izbegavajte sintetičke, isklјučite WiFi tokom noći, telefone punite van spavaće sobe, nikako pored tela. Danas na tržištu postoje i razne zaštite koje u velikoj meri mogu blokirati i umanjiti uticaje štetnih zračenja za prostore u kojima pomeranje kreveta nije moguće.

Kada se odlučite da izbegnete ove štetne uticaje, najbolje bi bilo da pozovete iskusnog i sertifikovanog radioestezistu, koji će utvrditi stepen ugroženosti vašeg životnog prostora i predložiti vam adekvatnu i sertifikovanu zaštitu od ovih negativnih zračenja.